SOGR este parte a Asociatiei de Aparare a Medicilor

SOGR este parte a Asociatiei de Aparare a Medicilor

Stimati membri ai SOGR,

La mijlocul saptamanii trecute am participat, la invitatia Academiei Romane, Sectia de Stiinte Medicale la o dezbatere extrem de importanta pe mai multe teme de interes major pentru noi toti.
Un subiect central a fost problematica sanctionarii penale a culpei medicale. Exista deja o practica judiciara cu numeroase consecinte alarmante, sunt deja condamnari definitive la inchisoare cu executare pentru medicii acuzati de malpraxis.
Societatea noastra a aderat, in calitate de parte semnatara, la Memorandumul de colaborare privind problematica sanctionarii penale a culpei medicale, initiat de catre Academia Romana si Asociatia in Apararea Medicilor. Pana in prezent, alte 45 de societati savante medicale s-au alaturat acestui demers, al carui scop este colaborarea comuna pentru solutionarea acestei problematici ingrijoratoare.
In calitate de presedinte al SOGR, am luat cuvantul in cadrul conferintei, am explicat particularitatile specialitatii noastre si am invocat nevoia de solidaritate a corpului profesional medical.
In acest sens, ne propunem sa continuam acest demers prin organizarea unei dezbateri in cadrul Congresul National al SRUOG, care va avea loc la Sibiu, in perioada 2-4 aprilie a.c. Va vom prezenta principalele vulnerabilitati actuale ale practicii noastre medicale si, in premiera, solutii noi, eficiente si complete de aparare a medicului acuzat.
Invitatul sesiunii va fi dr. Andrei Nanu, presedintele Asociatiei in Apararea Medicilor. Mai multe informatii deja aparute in presa despre conferinta, pot fi consultate aici.
Va multumim si va tinem in continuare la curent cu aceasta tema extrem de importanta pentru toti membrii SOGR.

Presedinte SOGR,
Prof. Dr. Radu Vladareanu

17.02.2020Vino în comunitatea SOGR ca să fii informat!