Istoric

Revista “Obstetrica si Ginecologia” (ISSN: 1220-5532) a aparut ca publicatie oficiala a Societatii de Obstetrica si Ginecologie odata cu infiintarea acesteia in 1921. Incepand cu anii ’50 are o aparitie trimestriala.

Pana in 1990 in paginile ei au fost publicate in marea majoritate rezultate ale cercetarii diverselor centre de cercetare de pe langa universitatile romanesti. Din 2009 revista este indexata BDI (IndexCopernicus).
Din 1990 datorita extinderii colaborarii externe au inceput sa fie publicate si articole a unor cercetatori din Franta, Belgia, Croatia, Italia, Grecia.

In 1993 sediul redactiei s-a mutat la Cluj si tot in acest an colectivul de redactie a societatii a decis imbunatatirea calitatii tehnoredactarii si a prezentarii grafice. Aparitia noilor articole bazate pe colaborarile externe precum si cresterea calitatii cercetarii romanesti, a facut sa creasca substantial numarul abonatilor. In ultimii ani aparitiile au fost regulate (trimestriale) in medie revista avand 390-400 pg/an.

De-a lungul timpului au facut parte din conducerea revistei mari personalitati ale obstetricii si ginecologiei romanesti fie ca si redactori sefi (prof. Vasile Luca, Prof. I.V. Surcel) sau ca membrii ai colectivului de redactie (Prof C-tin Radulescu, Prof. Dan Alexandrescu, Prof. P. Sarbu). Prezenta acestor personalitati a reprezentat o garantie privind calitatea materialelor publicate. In ultimii 10 ani revista si-a asumat si sarcina de a publica volumele congreselor nationale ale Societatii de Obstetrica Ginecologie, si nu numai, ele aparand ca numere suplimentare ale revistei.

Pana in anul 2018 inclusiv revista a aparut in conditii grafice deosebite (hartie velina, policromie) si toate articolele au pe langa referenti de specialitate (colectivele de referenti pe problematica sunt publicate in pagina 1 al revistei) si rezumate in limba engleza.
Revista este indexata in baza de date Index Copernicus International, avand urmatorii parametri de performanta: Impact Factor 2016: 5.656   SJR 2016: 2.899

Vino în comunitatea SOGR ca să fii informat!