Noul curriculum pentru rezidentiatul de OG a fost elaborat si trimis spre implementare Ministerului Sanatatii.

Noul curriculum pentru rezidentiatul de OG a fost elaborat si trimis spre implementare Ministerului Sanatatii.

Dragi colegi, SOGR a finalizat elaborarea noului curriculum de rezidentiat care va intra in vigoare de la 01.01.2020 odata cu intrarea in rezidentiat a celor care sustin Rezidentiatul 2019.
Cu o vechime de 12 ani, vechiul curriculum nu mai corespundea realitatilor educationale ale prezentului.

Astfel vor fi 14 module de pregatire care pun real accent pe obstetrica si ginecologie si pe subspecialitatile acesteia, reducand stagiul de chirurgie generala, urologie, etc, care sunt insa pastrate. Se mareste modulul de ultrasonografie in OG, la fel cel de laparoscopie, endorcrinologia ceruta va fi doar cea reproductiva, apar 5 luni de “Obstetrica-Ginecologie – elemente de competenta”, in care rezidentul alege dintre 8 subspecialitati 2 sau 3 stagii pe care vrea sa le aprofundeze; apar module noi, scurte, cum ar fi neonatologia, elemente juridice si de malpraxis, etc.

Am armoziat, zicem noi, cerintele PACT cu specificul rezidentiatului din Romania. Coordonatorul de rezidentiat va trebui sa urmareasca logbookul rezidentului mult mai atent; manevrele din logbook au fost diversificate si numarul lor a devenit realizabil.

Pentru prima data apare clar trasabilitatea rezidentului.
Va invitam sa deschideti aici pentru a vedea noul curriculum.

Prof. Dr. Radu Vladareanu,

Multumiri speciale:

Secretarului SOGR, Conf. Dr. Dominic Iliescu
Presedintelui Comisiei OG a MS, Prof. Dr. Nicolae SuciuVino în comunitatea SOGR ca să fii informat!