NOUA TEMATICA SI BIBLIOGRAFIE PENTRU EXAMEN DE MEDIC SPECIALIST A FOST FINALIZATA

NOUA TEMATICA SI BIBLIOGRAFIE PENTRU EXAMEN DE MEDIC SPECIALIST A FOST FINALIZATA

Dragi Colegi,

Unul dinte obiectivele importante anuntate de noua conducere SOGR a fost acela de a revizui tematica si bibliografia pentru examenul de specialitate, dat fiind intervalul de timp trecut de la ultima realizare a acestui proces.

In acest scop, imediat dupa ce noua conducere a fost aleasa, a fost constituita o echipa de experti, cu membri din toate centrele regionale: Prof Marginean Caudiu (Targu Mures), Prof Dan Mihu (Cluj), Prof Razvan Socolov (Iasi), Prof Dorin Grigoras (Timisoara), Prof Elvira Bratila (Bucuresti), Prof Vlad Tica (Constanta), Conf Iliescu Dominic (Craiova). Pentru a nu influenta procesul de sectie a temelor bibliografice, nu au fost implicati in aceasta comisie cei care au scris sau editat traducerea de tratate in ultimii ani. A fost decisa acordarea acestei sarcini catre oameni tineri, multi dintre ei vicepresedinti ai Societatii si impreuna au fost stabilite conditiile acestei evaluari.

A urmat o perioada de aproximativ 6 saptamini in care au fost purtate discutii intre membrii comisiei cu privire la stabilirea de noi materiale bibliografice si a temelor, in acord cu literatura publicata, in termeni de noutate si prestigiu.

Din data de 14 noiembrie 2018, tematica si bibliografia nou-realizate au fost postate pe site-ul SOGR pentru a putea fi consultate de catre cei care profeseaza in aceasta specialitate, pentru sugestii si comentarii despre continutul acestui material.

Tematica si Bibliografia finale au fost definitivate in colaborare cu Comisia de Obstetrica – Ginecologie a Ministerului Sanatatii. Exista unele modificari, minime, fata de cea propusa initial de SOGR.

Dupa aprobarea acestui document prin Ordin de Ministru, aceasta tematica va fi folosita pentru examenele de specialitate si consursuri pe post incapand cu toamna anului curent, 2019.

 

Consiliul Director SOGR

La acest link puteti accesa noua  Tematica si bibliografie pentru examenul de specialist Obstetrica-Ginecologie 2019.Vino în comunitatea SOGR ca să fii informat!