Anunt M.O. ghiduri pentru obstetrica-ginecologie

Anunt M.O. ghiduri pentru obstetrica-ginecologie

Vă informăm că treizeci de ghiduri pentru obstetrică-ginecologie, elaborate de SOGR şi aprobate de Ministerul Sănătății prin Ordinul nr. 1.241/9 august 2019, au fost publicate în Monitorul Oficial nr.738 – 738 bis/10 septembrie 2019. De la intrarea în vigoare a Ordinului, unitățile sanitare sunt obligate să elaboreze noi protocoale terapeutice.
Este regretabil faptul că Ministerul Sănătății a luat decizia de a nu publica Ghidurile privind cancerele ginecologice (cancerul de col uterin, cancerul ovarian, cancerul de endometru și cancerul mamar), în aşteptarea realizării unor ghiduri de consens cu alte specialităţi implicate în tratamentul acestor afecţiuni.
SOGR recomandă totuşi practica medicală în Ginecologia oncologică conform ghidurilor noi de cancer, aprobate la Reuniunea Nationala de Consens a SOGR din martie 2019, în acord cu recomandările internaţionale actuale, care sunt şi vor fi postate în continuare pe site-ul SOGR, până la elaborarea formatului de ghiduri dorit de Ministerul Sănătății.Vino în comunitatea SOGR ca să fii informat!