Scopul Revistelor

Mesajul Conducerii SOGR

Conform programului prezentat la alegerile SOGR de la Iași dorim sa dezvoltam si sa îmbogățim activitatea medicala, științifica si educaționala a SOGR. Una dintre modalitățile de a realiza acest deziderat este activitatea publicistica.

 

Pana in prezent aceasta activitate s-a desfășurat prin eforturile independente ale unor colective de oameni sufletiști dar a fost o activitate dificila, mai ales in ultimii ani, legata de finanțarea publicațiilor, de atragerea de articole de calitate si mai ales de gradul de indexare a revistelor.

 

Analizând publicațiile existente, vechimea lor si indexarea lor actuala consideram ca putem duce mai departe si dezvolta Revista de Obstetrica si Ginecologie. Revista are o tradiție deosebita si pentru ea am identificat resursele de dezvoltare si finanțare pentru viitor.

 

Am luat legătura cu editorul (publisherul) care editeaza revista Ginecologia.Ro cu care am discutat o colaborare care sa ne permită editarea ambelor reviste, atat Revista de Obstetrica si Ginecologie cat si Ginecologia.Ro, revista care functioneaza foarte bine si este extrem de indexata. „Preluarea” Ginecologia.Ro sub umbrela SOGR nu implica nici un cost suplimentar, si credem ca este un „win-win” pentru publisher si pentru SOGR.

 

Consideram ca prin implicarea membrilor Consiliului Director, al colectivelor de redacție, a membrilor corpului academic din societate, a conducătorilor si formatorilor de scoală medicala si a tuturor membrilor SOGR putem avea doua reviste care sa ne reprezinte si sa ne promoveze activitatea si care sa aiba sanse reale de a se dezvolta, adica de a fii indexate PubMed într-o prima etapa si apoi ISI.

 

Publisherul se angajează sa editeze si publice Revista de Obstetrica si Ginecologie in condiții grafice deosebite, in format digital pentru toți membrii plătitori ai SOGR si in format tipărit in numărul de exemplare pe care îl cerem si pe care il plătim, cu o frecventa de apariție trimestriala. Avantajul acestei înțelegeri pentru SOGR este ca editorul va realiza toata activitatea de editare, punere in pagina, legare a formei electronice de site-ul SOGR si va completa cheltuielile de publicare prin atragerea de către el a sponsorilor din industria farmaceutica si de  tehnica medicala.

Taxele de abonament pentru AMBELE reviste sunt incluse in taxa de membru SOGR:

Medic primar din Romania:

  • Taxa de membru cu cele 2 reviste printate 390.00 RON
  • Taxa de membru cu cele 2 reviste digitale 350.00 RON

Medic rezident din Romania:

  • Taxa de membru cu cele 2 reviste printate 290.00 RON
  • Taxa de membru cu cele 2 reviste digitale 220.00 RON

Medic primar din Republica Moldova:

  • Taxa de membru cu cele 2 reviste printate 305.00 RON
  • Taxa de membru cu cele 2 reviste digitale 265.00 RON

Medic rezident din Republica Moldova:

  • Taxa de membru cu cele 2 reviste printate 255.00 RON
  • Taxa de membru cu cele 2 reviste digitale 185.00 RON

 

In aceste sume, taxa de membru este de 170.00 RON pentru medicii primari si specialiști si 70.00 de RON pentru medicii rezidenți, restul fiind abonamentul pentru reviste, digital, sau printat. Consideram ca la salariile actuale aceste taxe nu reprezintă o problema pentru nici un medic sau rezident.

Consideram ca aceasta abordare va aduce următoarele avantaje pentru membrii SOGR:

  • Costul revistei este completat de către editor prin propria activitate de atragere a sponsorilor
  • Membrii SOGR care si-au plătit taxa vor avea acces prin cele doua reviste la articole valoroase si utile practicii medicale
  • Medicii care trebuie sa publice articole pentru dezvoltarea universitara vor avea acces la doua reviste valoroase. Chiar daca criteriul publicațiilor ISI este cel mai greu de atins, in criteriile de promovare academica exista si publicarea de articole in reviste indexate in bazele de date, sau Pubmed.
  • Membrii SOGR care si-au plătit taxa vor putea participa cu taxe reduse la Congresele si Conferințele SOGR si ale societatilor din subspecialitati. (au confirmat deja SRUOG, ARMP, Ian Donald Romania, Uroginecologie, SRMR)
  • Membrii SOGR care si-au platit taxele vor primii 20 credite EMC pentru acestea in fiecare an (10 credite automat pentru fiecare revista)

Acest proiect consideram ca va duce la dezvoltarea revistelor SOGR. Pentru aceasta însă va fii necesara o buna colaborare cu toate centrele universitare, atragerea in colectivele de redacție a unor colegi tineri care doresc sa se implice, precum si participarea cu articole a tuturor membrilor SOGR.

 

Daca avem suficienți membrii înscriși in SOGR – minim 200 in fiecare an, susținerea financiara a revistei împreuna cu aportul editorului va fii rezolvata, urmând însă sa ne asumam împreuna participarea in mod constant cu articole, nu numai in perioada promovărilor universitare. In momentul in care revistele vor fii indexate PubMed sau ISI atractivitatea lor va creste foarte mult si cele mai multe problema vor dispărea. Pana acolo însă avem nevoie de o colaborarea eficienta a noastră, a tuturor.

Vă mulțumim pentru susținere,

Prof. Univ. Dr. Daniel Mureșan
Președinte SOGR
Editor șef ”Obstetrica și Ginecologia”

Prof. Univ. Dr. Radu Vlădăreanu
Prim-Vicepreședinte SOGR
Redactor șef  ”Ginecologia.ro”

Vino în comunitatea SOGR ca să fii informat!